Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσω ClassVR

classvr-logo

Ανακαλύπτουμε τον κόσμο μέσα από την τάξη

Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα θέλαμε να είμαστε ξανά μαθητές, ώστε να ζήσουμε το επίτευγμα της τεχνολογίας που ονομάζεται εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

Το CLASSVR είναι το πρώτο hardware και software εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί στον κλάδο της εκπαίδευσης.

Σημασία έχει πρωτίστως η ασφάλεια και η επιτήρηση των παιδιών, ειδικότερα όταν πρόκειται για τους μικρούς μας μαθητές. Για τον λόγο αυτό ο εξοπλισμός δεν χρειάζεται καλώδια και την χρήση κινητού τηλεφώνου όπως τα περισσότερα γυαλιά του εμπορίου. Πρόκειται για μία All In One μάσκα η οποία συγχρονίζεται με τον υπολογιστή του καθηγητή, ο οποίος ορίζει το εκάστοτε video και είναι ενήμερος ανά πάσα στιγμή για το που εστιάζει ο μαθητής.

augmented-reality-in-schools
vrkido

Απλά σκεφτείτε ότι φορώντας το ClassVR Headset μπορείς:

  • Να πας ταξίδια στο εξωτερικό μέσα από την τάξη.
  • Να κάνεις σαφάρι στην Αφρική
  • Να εξερευνήσεις τον Αμαζόνιο
  • Να κάνεις κατάδυση στον Ειρηνικό Ωκεανό
  • Να δεις τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στο Βόρειο Πόλο και να κάνεις βόλτα με έλκηθρο.
  • Να ταξιδέψεις στον χρόνο και να ζήσεις στο Λονδίνο των προηγούμενων δεκαετιών.
  • Να επισκεφτείς τις πυραμίδες τις Αιγύπτου.
  • Να ζήσεις και να εκπαιδευτείς σαν αστροναύτης της NASA
  • Να περπατήσεις στον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων της Premier League.
  • Να ζήσεις σαν αρχαίος Έλληνας και να δεις πώς κτίστηκε ο Παρθενώνας.

.

Eπιπρόσθετα, μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας, ο μαθητής μπορεί να δει αντικείμενα, πλανήτες και ζωάκια να ζωντανεύουν στα χέρια του! Μέσα από έναν μεγάλο αριθμό 3D μοντέλων, κάθε παιδί μπορεί να δει και να εξερευνήσει τον θαυμαστό κόσμο του ζωϊκού βασιλείου, του διαστήματος, της βιολογίας, καθώς και να αναλύσει από άμεση σκοπιά τα ανθρώπινα τεχνολογικά επιτεύγματα!

Εκπαιδευτικό υλικό το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο, βελτιώνοντας την ευφράδεια του προφορικού λόγου, την σωστή δόμηση της σκέψης και δίνοντας νέες ιδέες για θέματα εκθέσεων.

Το CLASSVR δεν αποτελεί απλώς έναν εξοπλισμό εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εκπαίδευση και συμβάλλει καθοριστικά στην αφομοίωση και εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Κάθε παρουσίαση, συνοδεύεται με αφήγηση στην γλώσσα ενδιαφέροντος χάρις το ενσωματωμένο ηχείο που διαθέτουν τα headsets. Επιπρόσθετα, βλέποντας την κάθε εικόνα ή βίντεο, υπάρχει γραπτή περιγραφή στο εικαστικό που βλέπει ο κάθε μαθητής. Κάθε διάλογος που ακούει, κάθε τοπίο ή αντικείμενο που βλέπει, συνοδεύεται πάντα από οπτικοακουστική περιγραφή στην γλώσσα ενδιαφέροντος (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά κτλ.)

Μέσα από την αλληλεπίδραση, το παιδί απομνημονεύει λέξεις, εκφράσεις, σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος και εμπλουτίζει τις ιδέες του πάνω σε θέματα εκθέσεων, έκφρασης και μετάφρασης!

Ένα πολύτιμο εργαλείο μάθησης, βρίσκεται πλέον στην διάθεση όλων των μαθητών μας!

Extra διαλέξεις, κάθε εβδομάδα και για όλα τα παιδιά, ώστε η ψυχαγωγία και η διασκέδαση να γίνουν αλληλένδετα συστατικά της διδασκαλίας!

Αδιαμφισβήτητα το ClassVR αποτελεί μια μορφή εκπαίδευσης σταθμό, σχεδιασμένη να εναρμονίσει την παραδοσιακή μάθηση με την τεχνολογία. Ο εξοπλισμός μας ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από αυστηρές μελέτες και meetings με τους ειδικούς στην εκπαίδευση για παιδιά με την χρήση VR (virtual reality) και AR (augmented reality). Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν αυτόν τον θαυμαστό κόσμο και παράλληλα να μην αναλώσουμε τον χρόνο της κύριας διδασκαλίας, θα υπάρχουν extra διαλέξεις κάθε εβδομάδα για τον κάθε μας σπουδαστή, ώστε να διδαχθούν εμπειρίες και να δουν βίντεο 360 μοιρών, σε μία πλατφόρμα που υποστηρίζει πάνω από 500 διαφορετικά projects. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναλογικά με την ηλικία του κάθε παιδιού, ορίζεται η χρονική διάρκεια της διάλεξης, ώστε η χρήση της τεχνολογίας να είναι απόλυτα ασφαλής για όλους.

Το ClassVR προσφέρει:

Aυτόνομα γυαλιά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας

(δεν χρειάζεται η χρήση κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή), τα οποία είναι διαμορφωμένα ειδικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Είναι σχεδιασμένα για παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας ώστε όλοι οι μαθητές να νιώθουν άνετα όταν τα χρησιμοποιούν, χωρίς να επιβαρύνονται.

Πλήρως ρυθμιζόμενους ιμάντες

οι οποίοι μπορούν να προσαρμοστούν στον κάθε μαθητή ξεχωριστά. Το ClassVR επιτρέπει στους καθηγητές να ελέγχουν το περιεχόμενο το οποίο οι μαθητές “βιώνουν” καθώς θα μπορούν να δουν ακριβώς τι κοιτάζει ο κάθε μαθητής, σαν να βλέπουν “μέσα από τα μάτια” του. Επιπλέον για τους καθηγητές, προσφέρεται μεγάλο εύρος υλικού το οποίο καλύπτει όλη την διδακτέα ύλη, κάθε μαθησιακού επιπέδου.

Υγιεινή και ClassVR

Η υγιεινή είναι το πιο σημαντικό κριτήριο όταν πρόκειται για ένα αντικείμενο, ειδικότερα τώρα λόγω την πανδημίας. Κάθε μαθητής έχει αποκλειστικά το δικό του headset, σε κάθε διάλεξη και δεν το χρησιμοποιεί κανείς άλλος κατά την διάρκεια του μαθήματος. Το ίδιο headset μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο μαθητή μόνο σε επόμενες διαλέξεις και αφού πρώτα αποστειρωθεί πλήρως με τις μεθόδους που αναλύουμε στη συνέχεια. Χρησιμοποιούμε προστατευτικά VR Covers μίας χρήσης τα οποία αποτρέπουν τα παιδιά από το να έρθουν σε επαφή με κοινές επιφάνειες. Επιπρόσθετα παρέχονται γάντια μίας χρήσης σε όλα τα παιδιά ώστε να μην αγγίζουν με γυμνά χέρια τον εξοπλισμό, τον οποίο στην συνέχεια αποστειρώνουμε με σύστημα απολύμανσης UVC και έπειτα με υγρό απολυμαντικό.

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι το ClassVR διαθέτει πλήρως αποσπώμενα μαξιλαράκια για την στήριξη των γυαλιών, τα οποία αποστειρώνονται σχολαστικά μετά από κάθε χρήση. Με όλες τις προαναφερθείσες μεθόδους, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των παιδιών, των καθηγητών και των γονιών, αποτρέποντας την μετάδοση οποιονδήποτε μικροβίων και δημιουργώντας ένα άρτια αποστειρωμένο περιβάλλον.

Awards